На Львівщині жінку вкусила змія під час збирання ягід

01.07.2019 15:36   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

28 червня близько 19 години у смт Східниця Дрогобицького району 52-річну місцеву мешканку, під час збирання ягід, вкусила змія.

Читайте також

Метрова змія прикувала увагу школярів поблизу дитячого майданчика (Відео)
На Львівщині жінка потрапила до лікарні через укус змії
На Львівщині жінку вкусила змія

Як повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА, потерпілу у стані середнього ступеню важкості госпіталізували у Бориславську районну лікарню, пише - 032.ua.

Фахівці зазначають, що на Львівщині найпоширеніший вид змії - гадюка звичайна. Забарвлення її є надзвичайно мінливим – від світло-сірого до мідно-червоного та чорного з темним ромбічним малюнком на спині.

Зазвичай місцями проживання гадюки є узлісся, лісові галявини, лісосмуги, порослі чагарником яри і балки, степові схили з чагарниками тощо. З гадюкою можна зустрітися під час відпочинку на природі, походу в ліс, на сінокосі та навіть під час роботи на присадибній ділянці. У сонячний день вона полюбляє вигріватися на стежці, на пнях тощо.

Слід пам'ятати, що гадюка не нападає на людей першою. Змій також не можна знищувати - вони охороняються законом.

Для профілактики укусу змії, слід носити щільне високе взуття при поході в ліс, не намагатися впіймати змію, під час ночівлі на природі, уникати територій біля колоній мишей-полівок, інших гризунів, хащ чагарнику, тобто улюблених місць полювання гадюки. При переміщенні у лісі в темряві, слід користуватися ліхтариком. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua