Незрячого адвоката жорстоко побили у Львові

09.07.2019 19:26   Джерело: Резонанс
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові юрист Андрій Стегніцький зазнав фізичної розправи від рук охоронців підприємства Українського товариства сліпих «Об’єднання громадян», директором якого його призначили на днях, пише - Резонанс.

«Щойно повернувся з лікарні після того, як мої ж підлеглі охоронці вчинили на мене напад. Я з дитинства незрячий. Може, тому цілились в праве око. В найболючіше місце. Поводяться по-звірячому. При цьому, поліція нічого не робить. Навіть на територію не заходить. Оскаржив таку бездіяльність в суді. Чекаю рішення»,- розповідає Стегніцький.

Чоловік заявляє, що зайняв посаду на конкурсній основі. 26 червня в Луцьку президія центрального управління Українського товариства сліпих проголосувала одноголосно за його кандидатуру.

«З 1 липня мав би приступити до виконання обов’язків, але мені досі ані печатки не передано, ані установчих документів, ще й застосовують фізичну силу. Причина такої поведінки - в особистих інтересах купки людей, які заправляють підприємством. Роками Служба з держуправління праці фіксувала там низку порушень. Навіть відкрили кримінальне провадження за статтею 172 Порушення законодавства про працю. Однак далі провадження справа так і не пішла»,- пояснює адвокат.

Стегніцький додав, що на підприємстві офіційно влаштовано близько 30 осіб, які отримують зарплату від 46 до 200 грн.

«Частина з цих осіб навіть не ходить на роботу. Зрозуміло, що це є фіктивним працевлаштуванням аби отримати пільги з оподаткування. Також 150 тис грн щомісяця надходять від оренди. З цих грошей нічого не вкладається у заклад. Але й ціна оренди штучно занижена - 36 грн за квадратний метр. Немає таких цін у центрі Львова. Крім того там є адвокатське бюро, з яким навіть договору про оренду немає. Кругова порука. На такі речі не можна закривати очі. Це злочинна діяльність, яка вигідна конкретним людям і яка точно ніяк не допомагає незрячим працівникам», - підсумовує Стегніцький.

Наразі юрист намагається відшукати справедливість в суді.

Відмітимо, що адвокат Андрій Стегніцький став відомим, коли 2013 року, за дорученням спільноти незрячих юристів, позвався до Укрзалізниці з вимогою адаптувати до потреб інвалідів по зору інтернет-сайт, через який продають залізничні квитки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Резонанс