«Львівобленерго» поверне Дрогобичу майже 300 тисяч гривень

10.07.2019 12:27   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

ПрАТ «Львівобленерго» поверне до міського бюджету Дрогобича 283 923 гривень за користування землею.

 
Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради, пише - Status Quo.

Як зазначають у міськраді, використання земельних ділянок без належних на це підстав завдає значних збитків місцевому бюджету у вигляді недоотримання грошових коштів орендної плати або сплати земельного податку.

Для повернення недоотриманих коштів і наповнення бюджету міста відділ правового забезпечення спільно з відділом оренди та приватизації комунального майна виконавчого комітету Дрогобицької міської ради здійснив обміри земельних ділянок, що використовуються ПрАТ «Львівобленерго». У результаті проведеної роботи 3 липня 2019 року між Дрогобицькою міською радою та ПрАТ «Львівобленерго» було укладено три договори про добровільне повернення Дрогобицькій міській раді безпідставно збережених коштів, які підлягають поверненню власнику землі.

Згідно даних договорів ПрАТ «Львівобленерго» зобов’язалося відшкодувати Дрогобицькій міській раді збитки, заподіяних внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, та добровільно повернути Дрогобицькій міській раді безпідставно збережені кошти у вигляді неоплаченої орендної плати за користування трьома земельними ділянками, на загальну суму 283 922,79 грн.

«Укладення даних договорів та згода на добровільне повернення коштів у виді неоплаченої орендної плати за користування земельними ділянками свідчить про ґрунтовну правову позицію Дрогобицької міської ради в питанні відшкодування шкоди, завданої громаді міста, з однієї сторони, та про відповідальність перед громадою і бажання до подальшої співпраці ПрАТ «Львівобленерго», з іншої сторони. Повернення громаді Дрогобича 283 922,79 грн — це успішний результат, в основі якого лежить розуміння керівництва ПрАТ «Львівобленерго». Також позитив є в тому, що це спірне питання вирішено в позасудовому порядку за принципами доброзичливості та взаєморозуміння», — прокоментував заступник міського голови Дрогобича Володимир Коцюба.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo