На Львівщині через отруєння розпочали перевірку кафе та ресторанів

12.07.2019 23:54   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині через випадки отруєння великої кількості людей розпочалися перевірки закладів громадського харчування з великою кількістю посадкових місць та ринку «Шувар».

Читайте також

У Львові батьки нагодували дітей отруйними грибами
У львівській лікарні від отруєння блідою поганкою померли двоє людей

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області, пише - Status Quo.

На протязі I півріччя 2019 року зареєстровано 8 спалахів ГКІ. Всього постраждало 152 особи, з них 51 дитина, що склало 33,55%. За аналогічний період 2018 року було 11 спалахів,  постраждало  73 особи, з них 44 дитини, що склало 60,27% .

Спалахи  пов’язані з перебуванням та харчуванням людей в наступних закладах: готельний комплекс «Перлина Карпат» ТзОВ «Резорт» в смт. Славське Сколівського району, заклади дошкільної освіти № 130, 168 у м. Львові та № 10 в м. Червонограді, ресторан «Червона Рута» у м. Львові, кафе-бар «Озон» у м. Кам’янка-Бузька та в двох домашніх вогнищах (Жидачівський та Жовківський райони).

Передача збудників інфекції відбувалася харчовим шляхом, не встановлено фактор передачі при 1 спалаху. В етіологічній структурі спалахів переважають сальмонельози – 57,8%, ротавірусна інфекція мала місце в 2,63%, гостра кишкова інфекція не встановленої етіології – 19,73%, інші бактерії 18,42%..

У 5 випадках винесені Рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів (ресторан «Червона Рута», кафе-бар «Озон» та 3 заклади дошкільної освіти); накладено 2 штрафи на суму 50 тис. 076 гр. (ресторан «Червона Рута», кафе-бар «Озон»).  Керівникам всіх об’єктів надано  приписи та пропозиції щодо усунення виявлених порушень, встановлено контроль за їх виконанням. Направлено 8 листів у правоохоронні органи, по яких у 4 випадках відкриті кримінальні провадження за статтею 325 КрКУ (ЗДО №№ 130, 10; ресторан «Червона Рута»; кафе-бар «Озон»);

У зв’язку з великою кількістю постраждалих в результаті 2 спалахів (104 особи, з них 21 дитина) під час проведення банкетів зі значною кількістю людей у ресторані «Червона Рута» в м. Львові та кафе-барі «Озон» в м. Кам’янка-Бузька прийняті Розпорядження голів  районних адміністрацій м. Львова та голови Кам’янка-Бузької райдержадміністрації про проведення позапланових комісійних обстежень закладів громадського харчування з великою кількістю посадкових місць. Станом на 05.07.19р.  комісійні обстеження розпочаті.

Для встановлення джерела інфекції (сальмонельоз) начальником Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області видано наказ від 01.07.19р. № 1646  про відбір у операторів ринку зразків продукції м’яса та яєць курячих на гуртовому ринку ТзОВ «Шувар».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo