У «день тиші» поліція на Львівщині зафіксувала 24 порушення

21.07.2019 12:29   Джерело: Львівський портал
Опубліковано : Патрік Скеля

У суботу, 20 липня, у «день тиші» перед достроковими парламентськими виборами, правоохоронці на Львівщині зареєстрували 24 факти можливих порушень виборчого законодавства.

Про це повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщини, пише - Львівський портал.

Всі 24 повідомлення про порушення внесли до Журналу єдиного обліку. Станом на 16:00 год. за чотирма із них складено протоколи про адміністративні правопорушення, щодо інших ще триває перевірка.

«Поліцейські звертаються до громадян з проханням дотримуватись чинного виборчого законодавства та повідомляти про факти незаконної агітації на оперативну лінію 102. Сьогодні, 20 липня,  у так званий «день тиші», заборонені буд-які агітаційні заходи за кандидатів у народні депутати України: розповсюдження плакатів, буклетів та листівок, розміщення рекламних матеріалів у засобах масової інформації тощо», – наголошують правоохоронці.

За порушення виборчого законодавства в «день тиші» передбачена адміністративна відповідальність за ст.212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації) КУпАП. За незаконну агітацію громадяни можуть бути оштрафовані на 510-850 гривень, а посадовці – на 850-1360 гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівський портал