На Львівщині затримали солдата-дезертира

30.08.2019 21:39   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині за процесуальним керівництвом військової прокуратури Львівського гарнізону затримано солдата-дезертира.

Читайте також

Львівський суд виніс вирок контрактнику-дезертиру з Тернопільщини
Військовослужбовець дезертирував заради хворої доньки
З кінця червня у зоні АТО Львівщина втратила 6 бійців

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону, пише - Status Quo.

Личаківський районний суд м. Львова задовольнив клопотання військової прокуратури Львівського гарнізону та обрав військовослужбовцю Збройних Сил України, який перебував у розшуку з 11 липня 2019 року, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб. Як альтернативу, суд визначив можливість внесення застави – 38 тис грн.

Правоохоронцями встановлено, що з лютого по березень 2019 року під час проведення шикування особового складу військової частини неодноразово фіксувалась відсутність вказаного солдата, внаслідок чого він вчинив злочин, передбачений ч. 4 ст. 407 КК України.

Окрім того, 25 березня з метою ухилитись від військової служби назавжди, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, через власну недисциплінованість, військовослужбовець самовільно залишив військову частину та проводив час на власний розсуд до моменту затримання працівниками Вінницького райвідділу поліції на підставі ухвали слідчого судді.

На даний час бійцю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 407 та ч. 3 ст. 408 КК України. Слідчі дії тривають.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo