У Львові перепоховали двох воїнів УПА

14.10.2019 15:35   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У понеділок, 14 жовтня, на Личаківському кладовищі у Львові відбулося перепоховання останків воїнів УПА – Михайла Андрійовича Мочурада та Дмитра Васильовича Онищака зі Щирця, пише - Щоденний Львів.

Про це повідомили в понеділок, 14 жовтня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Поховали Героїв на полі почесних поховань № 86а. Організувала перепоховання воїнів УПА «Львівська обласна організація Всеукраїнської правозахисної організації „Меморіал“ імені Василя Стуса», у співпраці з меморіально-пошуковим центром «Доля» та ЛКП «Музей «Личаківське кладовище». Михайло Андрійович Мочурад та Дмитро Васильович Онищак загинули у 1951 році від рук НКВД».

«На території Марсового поля є Стіна пам’яті воїнів УПА. Там знаходяться крипти для майбутніх поховань. Зараз там 13 поховань. Воїнів УПА на Личаківському кладовищі хоронять ще й на полях почесних поховань №42 та №76. Орієнтовно на кладовищі поховано більше 300 воїнів УПА», – поінформували також у міськраді.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів