У Львові студент захворів на рідкісну хворобу

20.10.2019 14:28   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові зареєстрували випадок захворювання на геморагічну гарячку з нирковим синдромом.

Читайте також

На Львівщині виявили перший спалах захворювання африканської чуми свиней

 Про це повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України, пише - Status Quo.

Захворів чоловік віком 22 роки, студент, який проживає й навчається у Львові. Був госпіталізований в реанімаційне відділення Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. При госпіталізації йому встановили діагноз – «Гостре респіраторне захворювання. Нейротоксикоз».

«У хворого відмічалися порушення з боку нирок, стадія поліурії. При лабораторному дослідженні крові, проведеному у науково-дослідному інституті епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького виявлені антитіла до вірусу Puumala. Заключний діагноз – «Геморагічна гарячка з нирковим синдромом, викликана Hantavirus Puumala», – поінформували у лабораторному центрі.

У ході епідрозслідування було з’ясовано, що хворий під час інкубаційного періоду перебував декілька днів у Дніпрі, відвідував дачну ділянку на околиці міста, але заперечує будь-які можливі контакти з гризунами та їх екскрементами. Відпочинок на природі, купання та риболовлю заперечує. Проте зауважив, що часто вживав в їжу приправу з насіння кмину (приправа «Зіра», яку вирощують в Південно-Східній Азії), придбану на торговому ринку «Сихів» у Львові, не фасовану, ймовірно, інфіковану екскрементами гризунів, термічно необроблену».

«На сьогодні хворий виписаний додому в задовільному стані», – повідомили у лабораторному центрі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo