На Львівщині оштрафували екс-начальника ДСНС

24.10.2019 23:15   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Сокальський районний суд оштрафував та зняв арешт на майно екс-начальника ДСНС у Сокальському районі.

Читайте також

Самбірська міськрада за незаконне звільнення чиновниці з бюджету виплатить 25 тис. грн

Про це повідомляє - Status Quo з посиланням на zaxid.net.

Сокальський районний суд у Львівській області оштрафував на 25,5 тис. грн екс-начальника ДСНС у Сокальському районі за вимагання хабара. Також суддя вирішив скасувати арешт на майно екс-посадовця та повернути 153,6 тис. грн, внесеної за нього застави.

11 січня цього року тодішнього керівника ДСНС у Сокальському районі ДБР затримало у приміщенні залізничного вокзалу у Львові під час одержання хабара. Він вимагав 1000 доларів США (28 270 грн) за працевлаштування. Згодом екс-начальника відсторонили від посади та обрали запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативною внесення 153,6 тис. грн застави.

У вироці суду зазначається, що екс-очільник ДСНС у Сокалі уклав угоду з ДБР про визнання винуватості та під час судового засідання визнав свою провину. Окрім того, у рамках кримінального провадження адвокатка екс-очільника подала клопотання про повернення застави, внесеної за посадовця, та скасування арешту, накладеного на його майно. Вона зазначила, що Олег Тимчак втратив єдине джерело доходу, що значно погіршило його фінансове становище, та він має на утриманні непрацездатних осіб.

Таким чином суд призначив штраф у розмірі 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 25,5 тис. грн. Суд також вирішив повернути 153,6 грн застави, особам, які її вносили, та скасував арешт, накладений на майно. Окрім того, екс-посадовець заплатить 10 тис. грн у дохід держави за проведені експертизи. Цей вирок ще не набрав законної сили та на нього може бути подана апеляція.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo