Львів’янка Софія Яремчук виграла 10-кілометровий забіг у Римі

06.11.2019 08:32   Джерело: Діло
Опубліковано : Патрік Скеля
У п'ятницю, 1 листопада, в Римі відбувся традиційний, 12-й за ліком, «Забіг Святих» («La Corsa dei Santi»). Близько 7 тисяч учасників бігли вулицями столиці Італії 10 і 3 кілометри. Тріумфаторкою забігу жінок на 10 км, у якому взяло участь 743 учасниці, стала 25-річна львів’янка Софія Яремчук, яка не тільки здобула перемогу, але й встановила свій особистий рекорд – 33:01, випередивши найближчу конкурентку (кенійку) на 15 секунд.

Того ж дня Софія поділилася враженнями від своєї перемоги з сайтом відділення НОК у Львівській області, пише - Діло.

«Загалом біглося непогано. Перші 7 кілометрів бігла в групі кенійських спортсменок, потім почала бігти сама. Можливо, їм було важко витримати такий ритм», – сказала Софія.

«La Corsa dei Santi» – один із найпопулярніших забігів в Римі, надзвичайно красивий, тому що старт і фініш відбуваються у Ватикані на площі Святого Петра. Також весь маршрут гонки пролягає найпопулярнішими архітектурними місцями Риму – Колізей, Площа Венеція, Віа Дель Корсо, Площа Дель Пополо. Тому він є таким популярним і улюбленим для багатьох любителів бігу. Також сьогодні (1 листопада, – ред.) в Італії велике християнське свято «День Усіх Святих» і державний вихідний, зазначила фіналістка.

Окрім того, «La Corsa dei Santi» відіграє велику роль у благодійному проекті «Missioni Don Bosc», який допомагає сім’ям і діткам з однієї із найбідніших країн світу Республіки Сьєрра-Леоне, яка знаходиться у західній Африці.

«Ця перемога мені дає великий поштовх вперед і усвідомлення того, що я можу бігти значно швидше. Це дуже хороший досвід», – додала дівчина.

Також спортсменка поділилась своїми планами. «Планую бігти напівмарафон в середині – кінці листопада. А 1 грудня маю намір стартувати в забігу на 10 км «Best Women» у Ф’юмічіно, який я торік виграла з часом 33:13. Після того планую провести тренувальний збір в Киргизії і серйозну підготовку до весняного сезону», – зазначила Софія Яремчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Діло