Хабар за контрабанду тютюну – ДБР затримало прикордонника

03.02.2020 10:24   Джерело: Стопкор
Опубліковано : Патрік Скеля

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, затримали інспектора прикордонної служби Мукачівського прикордонного загону за вимагання і одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Читайте також

На Львівщині посадовця-хабарника засудили до 6 років

За попередньою інформацією, прикордонник вимагав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 500 долларів США за непритягнення до адміністративної відповідальності та надання можливості незаконнного переміщення тютюнових виробів через КПП «Ділове». Інспектор встановив розмір «винагороди» - 60 доларів США за 1 ящик контрабанди, пише - «Стопкор».

1 лютого 2020 року військовослужбовця затримано «на гарячому»  під час одержання хабара в розмірі 500 долларів США.

Наразі вирішується питання повідомлення затриманому про підозру.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Закарпатської області. Оперативний супровід - управління стратегічних розслідувань в Закарпатській  області ДСР Нацполіції України.

У разі доведення вини, прикордоннику загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Стопкор