Невідомі зрубали у лісі на Львівщині понад сотню 100-літніх дубів

На Львівщині виявлено незаконну рубку 635 дерев.

28.02.2020 23:17   Джерело: То є Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У селі Загірне Стрийського району зафіксували незаконну вирубку понад сотні 100-літніх дубів. Невідомі також зрубали ще понад 500 дерев інших порід. Факт незаконної вирубки зафіксувала поліція, пише - «То є Львів»з посиланням на «zaxid.net».

Читайте також

Дрогобицьке лісове господарство звинувачують у незаконній вирубці лісу
Посадовця одного з лісництв Львівщини судитимуть за майже 2 мільйони гривень збитків державі

Як повідомляє Державна екологічна інспекція, про незаконну вирубку дерев у селі Загірне Стрийському районі повідомив місцевий житель. Екоінспектори виїхали на перевірку і зафіксували незаконну рубку.

«Спеціалісти виявили на землях комунальної власності, що не відносяться до земель лісового фонду, незаконну рубку 107 дерев породи дуб звичайний, віком 100 і більше років. На місці рубки знаходився колісний трактор марки Т 150 без номерних знаків, який ймовірно брав участь у трелюванні зрубаних дерев, оскільки був обладнаний лебідкою з тросом», – йдеться в повідомленні екоінспекції.

Окрім цього, інспектори виявили на території села Загірне незаконну рубку 306 берез, 110 вільх, 75 осик та 37 верб. Загалом під час перевірки зафіксували незаконну рубку 635 дерев.

«Порушників на місці вирубки не виявлено. Працівниками Інспекції було викликано слідчо-оперативну групу Стрийського відділу поліції, спільно з якими складено акт огляду місця події, де зафіксовано вищезазначену рубку», – повідомляють в Держекоінспекції і додають, що сума шкоди, заподіяна вирубками, становить 887 913 грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: То є Львів