Правоохоронці попередили аферу на 300 000 доларів США

14.05.2020 18:23   Джерело: Стопкор
Опубліковано : Патрік Скеля

Переконуючи про наявні корупційні зв’язки у правоохоронних органах, мешканець Львівщини запропонував фігуранту кримінального провадження за допомогою хабаря вирішити проблеми. Таким чином шахрай зі спільниками збиралися збагатитися на чималу суму готівки. Планам зловмисників завадили працівники внутрішньої безпеки та Головного слідчого управління Національної поліції України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора, пише - Стопкор.

Читайте також

На Львівщині посадовця-хабарника засудили до 6 років

Інформацію про групу осіб, які намагаються шахрайським чином заволодіти великою сумою в іноземній валюті, отримали працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Один із учасників групи – 42-річний житель Дрогобича, що на Львівщині – за попередньою змовою зі спільниками зв’язався з особою, яка є фігурантом кримінального провадження, запропонувавши послугу. Чоловік гарантував, що може домовитися про припинення кримінального переслідування, оскільки нібито має корупційні зв’язки у Головному слідчому управлінні Нацполіції України. Єдина умова – потрібно надати хабар керівництву підрозділу у сумі 300 000 доларів США.

За зібраними матеріалами Головним слідчим управлінням Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора внесено відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 14 (Готування до злочину), ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.



За висновком ретельної перевірки – мова про зв’язки у правоохоронних органах – це вигадане прикриття, завдяки якому учасники змови сподівалися видурити у чоловіка гроші. 

8 травня 2020 року у місті Стрий, що на Львівщині, бійці відділу швидкого реагування ДВБ, працівники Львівського управління і Центрального апарату ДВБ та ГСУ НПУ, під процесуальним керівництвом ОГП, затримали 42-річного мешканця Дрогобича на одержанні першої частини домовленої суми - 50 000 доларів США. Варто зазначити, що в минулому чоловік був судимий за вчинення шахрайських дій.





Наразі готується оголошення про підозру. У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до 12-ти років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває з метою притягнення до відповідальності інших учасників шахрайської оборудки.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Стопкор