Колишній оперуповноважений та його родич відповідатимуть у суді за вимагання 4 000 доларів США від студентів

18.05.2020 13:22   Джерело: Стопкор
Опубліковано : Патрік Скеля

До суду скеровано обвинувальний акт відносно оперуповноваженого одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області та його близького родича. Вони обвинувачуються у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України), пише - Стопкор.

Читайте також

На Львівщині посадовця-хабарника засудили до 6 років

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронець разом з братом вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 4000 доларів США від студентів. За гроші оперуповноважений обіцяв не притягувати їх до кримінальної відповідальності за участь у бійці. У разі відмови надати гроші, правоохоронець погрожував студентам виключенням із закладів освіти та ув'язненням.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Львівської області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України у Львівській області.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Стопкор