У Львові аптекарку підозрюють у фальсифікації документів

Львівська місцева прокуратура №2 доводитиме у суді вину аптекарки, яку підозрює у фальсифікації документів задля незаконного отримання державних субвенцій.

24.06.2020 09:44   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

За версією слідства, 31-річна працівниця аптеки підробила звіти про відпущені лікарські засоби, вартість яких підлягає повному/частковому відшкодуванню за рахунок коштів державного бюджету в рамках Урядової програми «Доступні ліки», внаслідок чого завдала збитків державі на суму майже 500 тис грн.

Читайте також

Викладача одного із коледжів спіймали на підробці документів
За виготовлення фальшивого алкоголю трьом жителям Львівщини загрожує 7 років тюрми

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Зокрема встановлено, що провізорка дублювала записи під одним і тим же номером на один і той же засіб, завищувала кількість лікарських засобів, видавала медикаменти, яких не було у рецептах, а також на підставі протермінованих та безреквізитних рецептів.

Після цього, фігурантка  подавала  сфабриковані звіти до Управління охорони здоров’я Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, а відтак  юридична особа, якій належить аптечний пункт, безпідставно отримала кошти субвенції державного бюджету.

За результатами досудового розслідування завдані збитки повністю відшковані.

За вчинене імовірній правопорушниці загрожує до 5 років позбавлення волі.

На цей час справа перебуває на розгляді у Шевченківському районному суді м. Львова.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews