Місцеві вибори на Львівщині моніторитимуть 600 спостерігачів ОБСЄ

07.10.2020 21:30   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Сьогодні, 7 жовтня, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький зустрівся із довготривалими спостерігачами на місцевих виборах у Львівській області від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише - Щоденний Львів.

Очільник області подякував представникам місії за об’єктивне та неупереджене висвітлення перебігу усіх виборів та поінформував присутніх про стан підготовки до місцевих виборів.

«Нашим завданням, як органу вищої виконавчої влади, є надати можливість справедливого, демократичного волевиявлення. Влада зацікавлена у максимальному рівні прозорості проведення виборчого процесу. Підготовка до виборів йде позитивно, робимо усе, щоб особи з інвалідністю могли проголосувати та люди, які самостійно не можуть прийти на дільниці. Також працюємо над тим, аби були дотриманні усі карантинні вимоги, адже ці вибори припали на час пандемії Covid-19», - зазначив Максим Козицький.

Спостерігачі від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ зосередили  увагу на активності передвиборчого процесу та наголосили на важливості забезпечення безпечного волевиялвення.

«Цього разу на моніторинг місцевих виборів до Львівщини прибудуть майже шість сотень спостерігачів, адже ваша область дуже велика, а дільниць надзвичайно багато. Є також спостерігачі, які приїждажють за кілька тижнів до виборів та залишаються після них для аналізу та підбиття підсумків. Зараз ми бачимо активний виборчий процес, однак пандемія спричинилась до його видозміни, зокрема, ми не фіксуємо великих масових зібрань», - наголосив довгостроковий спостерігач Ханну Ельфвенгрен.

Під час зустрічі сторони також обговорили зміни до виборчого законодавства та зійшлися на думці проведення роз’яснювальної роботи на предмет правильного використання бюлетенями.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів