Із 3 тисяч ліжок для хворих на Covid-19 на Львівщині зайняті понад 2 тисячі

04.11.2020 17:25   Джерело: То є Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

За тиждень у стаціонари Львівщини госпіталізували понад тисячу пацієнтів.

Читайте також

Як пережити пандемію COVID-19: практичні поради медика з Ізраїлю (Фото)

Заповненість ліжкової мережі для хворих на Covid-19 зросла до 67,3 %. Із 3 025 ліжок уже зайняті пацієнтами 2 036. Про це повідомив під час брифінгу керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, пише - «То є Львів» з посиланням на «Твоє місто».

«Упродовж минулого тижня ми констатували низку сумних антирекордів. Зокрема за кількістю хворих, які були госпіталізовані за добу. Якщо до прикладу взяти минулу п’ятницю, за добу госпіталізували 251 особу. Також за добу у понад 500 осіб було підтверджено ковід. Окрім цього, понад 170 людей знаходились в реанімаційних відділеннях», –розповів Орест Чемерис.

Лише за попередній тиждень у стаціонари області госпіталізували понад 1 100 пацієнтів.

«Якщо говорити про аналогічний період минулого тижня, то на стаціонарному лікуванні знаходились 1 663 хворих. Станом на сьогодні на ранок це 2 036 пацієнтів. Завантаженість ліжкової мережі становить 67,3 %», – додав Орест Чемерис.

Найбільш завантаженими залишаються Лікарня швидкої медичної допомоги – 266 хворих, Львівська обласна інфекційна лікарня – 179, Центр легеневого здоров’я – 180. Також 208 хворих лікуються у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках та понад 210 у 8-й міській клінічній лікарні.

127 осіб перебувають в реанімаційних відділеннях медичних закладів області, 49 на апаратах ШВЛ.

По районах найбільш завантаженими є Стрийська міська лікарня – 129 осіб та Стебницька лікарня – 105 хворих.

Зазначимо, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов сьогодні заявив, що ситуація перетворюється на критичну. За даними УП, уряд із понеділка планує посилити карантин в Україні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: То є Львів