На Самбірщині судитимуть службовця за забруднення земель

07.11.2020 10:26   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Самбірською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо начальника одного із комунальних підприємств Самбірського району по благоустрою за забруднення земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, тобто за кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.239 КК України.

Читайте також

Львів'яни заборгували 18 млн грн за вивезення сміття. Найбільші боржники

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовець впродовж 2019 – 2020 років організував незаконний  вивіз та складування твердих побутових відходів на стихійному сміттєзвалищі, площею приблизно 2 га, на території Слохинівської сільради Старосамбірського району.

Як наслідок, відбулося забруднення земель через перевищення вмісту сполук цинку, заліза, марганцю та фосфору, що в свою чергу створило небезпеку для довкілля.

Розмір заподіяної шкоди складає понад 100 тис грн.

Досудове розслідування, яке здійснювали слідчі СВ Старосамбірського ВП ГУ НП у Львівській області, завершене.

За вчинене фігуранту загрожує покарання у вигляді штрафу від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews