Страйк на Львівщині: шахтарям пообіцяли кошти до кінця тижня

10.12.2020 21:26   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

 9 грудня, перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик зустрівся із керівниками шахт та профспілок Львівщини. Обговорили актуальні проблемні питання вугільної галузі, зокрема заборгованість із заробітної плати шахтарям Львівщини.

Читайте також

На Львівщині шахтарі спустились під землю і відмовляються працювати: вимагають зарплати

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише - Щоденний Львів.

Як йшлося під час зустрічі, із врахуванням листопада заборгованість перед гірниками області становить понад 300 млн грн. Її погасять із Державного бюджету, а також від реалізації вугільної продукції.

«До 25 грудня надійдуть кошти для погашення заборгованості в межах Державного бюджету. Це передбачено змінами до бюджету, які прийняла Верховна Рада 17 листопада», - розповів Андрій Годик.

Нагадаємо, згідно з цим документом виділять 1,4 млрд грн на всю Україну. Це кошти на виплату зарплати гірникам до кінця року та погашення заборгованості, що виникла на даний момент. Йдеться в тому числі й про державні шахти Львівщини, які є у складі ДП «Львівугілля».

Окрім цього, частину заборгованості погасять за рахунок доходу за відвантажену продукцію.

Як розповів керівник ДП «Львівугілля» Олег Акімов на сьогодні, борг за відвантажену продукцію перед підприємством становить 68 млн грн.

«Львівська ОДА разом з керівництвом підприємства, профспілками буде комунікувати з Центренерго щодо закриття заборгованості, адже саме від них залежить своєчасність розрахунків за відвантажену продукцію»,-  додав Андрій Годик.

Надходження цих коштів очікують до кінця тижня.

«Питання виплати заробітної плати шахтарям на постійному контролі голови Львівської ОДА. Ми постійно комунікуємо з Урядом, Офісом Президента, профільними міністерствами щодо вирішення цієї ситуації»,-  підсумував Андрій Годик.

Нагадаємо, на шахті «Лісова» ДП «Львіввугілля» оголосили підземний страйк. 75 гірників спустилися в шахту та відмовляються приступати до роботи. У такий спосіб шахтарі вимагають виплатити їм зарплати та погасити заборгованість за вересень-листопад 2020 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів