У Львові 90% від загального числа хворих на COVID проліковано амбулаторно

15.12.2020 16:32   Джерело: WestNews.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Учора, 14 грудня, у форматі zoom відбувся публічний звіт управління охорони здоров’я Львівської міської ради за 2020 рік.

Читайте також

Як пережити пандемію COVID-19: практичні поради медика з Ізраїлю (Фото)

Про це повідомили у міській раді, пише - WestNews.info.

У звіті є розділ "Протидія COVID". У ньому сказано, що 19 лютого у Львові був затверджений план протиепідемічних заходів, який розробило управління, 3 березня — створено штаб оперативного реагування, 12 березня — запроваджено карантин.

У Львові 5 міських лікарень надають стаціонарну допомогу хворим з підозрою чи підтвердженим коронавірусом. Це 1-ша, 8-ма, 5-та лікарні, лікарня швидкої допомоги та клінічний пологовий будинок. Також доліковує хворих з негативним ПЛР 4-та міська лікарня. Загалом облаштували 1230 ліжок для хворих на COVID. Від загальної кількості хворих — 90% проліковано амбулаторно.

Місто закупило для лікарень 424 кисневі концентратори, до кінця року закупить ще 137, адже вони вкрай необхідні для лікування хворих на коронавірус у важкому стані. Загалом по лікарнях облаштовано 486 кисневих точок, однак їх збільшать до 520, аби якомога більше ліжок були обладнані киснем.

Також від початку пандемії мерія Львова надала матеріальну допомогу 1384 медичним працівникам. З них 891 отримав допомогу по 10 тис грн — лаборанти, лікарі, медичні сестри, молодші медичні сестри (ті, які надають допомогу хворим на коронавірус або з підозрою на цю недугу); та 493 — отримали і ще 101 отримають допомогу по 20 тис грн — це медики з різних медичних закладів міста, які заразились коронавірусом.

Загалом на медичну галузь міста Львова 2020 року скеровано 2,3 млрд грн. (з різних джерел).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info