«Хабар» за невиявлення контрафактної продукції Apple: затримано одного з керівників Держпродспоживслужби

18.02.2021 18:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

 За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури під час отримання неправомірної вигоди викрито заступника начальника управління – начальницю одного з відділів Управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області (ч.3 ст. 368 КК України).

Читайте також

Львівські прокурори обвинувачують волинського поліцейського у отриманні 3 000 доларів США неправомірної вигоди
На Львівщині керівник підрозділу Держприкордонслужби вимагав гроші з підлеглих
Так мало не бере: у Львівській області прикордонник відмовився від 500 грн

Про це повідомляє Прессужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що чиновниця впровадила незаконний механізм вимагання від місцевого підприємця неправомірної вигоди, натомість обіцяла не складати акти виявлення несертифікованої продукції, а саме – аксесуарів до мобільних пристроїв Apple. Жінку затримано у порядку ст.208 КПК України під час отримання 8 тис грн. Предмет неправомірної вигоди вилучено.

Наразі тривають обшуки у автомобілі, за місцем роботи та проживання фігурантки.

Після проведення першочергових слідчих дій буде вирішуватись питання щодо повідомлення чиновниці про підозру та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводилися спільно зі співробітниками УСБУ у Львівській області та слідчими СУ ГУ НП у Львівській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews