У школах Львова запровадили дистанційне навчання на два тижні

15.03.2021 19:23   Джерело: WestNews.info
Опубліковано : Патрік Скеля

З вівторка, 16 березня, 5-11 класи усіх шкіл Львова переходять на дистанційне навчання. Також припиняють роботу усі, у тому числі приватні, заклади позашкільної освіти, пише - WestNews.info.

Читайте також

Як пережити пандемію COVID-19: практичні поради медика з Ізраїлю (Фото)

Відповідне рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) у понеділок, 15 березня. Школярі 1-4 класів продовжать навчання у звичному режимі. Не припинятимуть роботу і дитсадки, пише - Zaxid.net.

Як повідомив за підсумками комісії міський голова Львова Андрій Садовий, такі заходи запроваджені на найближчі два тижні. Рішення пов'язане зі складною епідситуацією та стрімким поширенням Covid-19. У місті зафіксоване зростання захворюваності на 30%, порівняно з минулим тижнем.

Окрім переведення школярів 5-11 класів на онлайн навчання, припиняють роботу всі позашкільні заклади – гуртки, секції. Скасують також усі спортивні змагання, які планувалися у закритих приміщеннях. Їх перенесуть на інший період або ж проведуть на відкритому просторі.

«Це перший крок, щоби не потрапити в червону зону», – пояснив мер Андрій Садовий.

Зі слів мера, на сьогодні на коронавірус захворіли 185 вчителів, у той час коли минулого тижня було 120.

«Ріст серйозний і щодо дітей, і щодо вчителів. Найсерйозніше – динаміка госпіталізації хворих у медичні заклади», – додав міський голова.

Мер також нагадав, що у Львові діє заборона на роботу нічних клубів, яку виконують не всі розважальні заклади. Відтак комісія звернулася до поліції з вимогою посилити контроль, в іншому разі міська влада апелюватиме до міністра МВС Арсена Авакова.

За останню добу лабораторні центри провели 1192 тести на коронавірус. У 552 мешканців Львівщини – позитивні результати, з яких 392 – мешканці Львова.

Нагадаємо, 5 березня обласна комісія з питань ТЕБ і НС рекомендувала перевести всі навчальні заклади Львівщини на дистанційне навчання, а з 15 березня – розпочати канікули. У Львові рішення про закриття шкіл на карантин кілька разів відкладали й дозволили окремим закладам самостійно визначатися та переходити на дистанційне навчання, якщо у школі буде багато хворих на Covid-19. Згодом міський голова Львова Андрій Садовий анонсував запровадження дистанційного навчання для школярів старших класів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info