1000 доларів США за зміну запобіжного заходу: у Львові затримали поліцейського

19.03.2021 23:34   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури затримано оперуповноваженого одного з відділів поліції Львівського районного управління ГУ НП у Львівській області за зловживання впливом та отримання за це неправомірної вигоди (ч.3 ст.369-2 КК України).

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

За даними слідства, поліцейський вимагав у жительки Львова 1000 доларів США. Натомість обіцяв вплинути, аби її чоловіку змінили запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на нічний домашній арешт аж до вирішення питання про передачу компетентним органам Словацької Республіки.

Поліцейського затримано в порядку ст.208 КПК України, безпосередньо під час отримання коштів.

За результатами проведених обшуків за місцем роботи та проживання затриманого вилучено мобільні телефони, флеш-носії інформації та банківські картки. Також вилучено автомобіль «Мерседес», яким користувався фігурант, та в якому знаходився предмет неправомірної вигоди - 1000 доларів США.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, після їх завершення буде вирішуватися питання щодо повідомлення правоохоронцю про підозру, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади.

Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, за матеріалами Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews