На Львівщині затримали трьох нелегальних мігрантів та їх переправника

Досудове розслідування триває.

28.03.2021 12:19   Джерело: ПРОЗАХІД
Опубліковано : Патрік Скеля

Співробітники Яворівського районного відділу поліції та Управління міграційної поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області спільно з оперативниками Львівського прикордонного загону затримали в Яворівському районі трьох нелегальних мігрантів, які мали намір потрапити до Республіки Польща в обхід пункту пропуску, а також громадянина України, який їх супроводжував, пише - ПРОЗАХІД.

Читайте також

На Львівщині іноземець переправляв через держкордон України сирійців-нелегалів
Прокурори готують підозру для організатора незаконного переправлення сирійців-нелегалів до Європи
На кордоні з Польщею затримано групу нелегальних мігрантів

Правоохоронці встановили особи трьох іноземців, громадян республіки Туреччина віком від 37 до 58 років. Крім того, встановлено особу організатора незаконного переправлення іноземців через кордон України, 29-річного львів’янина.

За фактом слідчі Яворівського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім того, на нелегальних мігрантів складено протоколи за ст.204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративну відповідальність. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, – накладення штрафу до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Також вирішується питання про їх примусове повернення в країну походження.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ПРОЗАХІД