У Яворівському районі викрито схему незаконного збуту деревини працівниками лісництва

10.04.2021 15:23   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру помічнику лісничого та майстру лісу одного з лісництв Самбірського району, а також підприємцеві та двом його підлеглим, які брали участь у злочинній схемі, за розтрату чужого майна за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст.191 КК України).

Читайте також

У Дрогобичі розслідують незаконну вирубку дерев в парку
У Турківському районі поліцейські вилучили незаконно зрубану деревину
Голі Карпати: прокуратура зацікавилась фактом незаконної рубки у с. Либохорі

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що службові особи лісгоспу змовилися з підприємцем та двома його працівниками, аби реалізовувати викрадену лісопродукцію державного підприємства, на якому працювали. Таким чином їм вдалося продати 39 колод «Дуба червоного». Ринкова вартість розтраченої деревини складає близько 100 тис грн.

Наразі деревину вилучено, на неї та вантажний автомобіль марки «Renault Magnum», яким перевозилась викрадена деревина, накладено арешт. Вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжних заходів.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, оперативний супровід -  Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews