Сьогодні Львівська область розпочинає щеплення вакциною CoronaVac

15.04.2021 12:43   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Від сьогодні Львівська область розпочинає проводити щеплення вакциною «CoronaVac» фармацевтичного виробника «Sinovac BioNTech». Кількість доз складає 11 240. Щепленню підлягають працівники освіти, які залучені до проведення ЗНО, а також маломобільні групи населення та їхні опікуни.

Читайте також

Як пережити пандемію COVID-19: практичні поради медика з Ізраїлю (Фото)

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише - Щоденний Львів.

«У Львівській області вже пройшли навчання 4 бригади (Моршинська МЛ, Золочівська РЛ, Яворівська РЛ та 6 МКП), які розпочинають вакцинувати мешканців цим препаратом. Подальшу участь у вакцинації братимуть всі мобільні бригади, які були навчені для роботи з «AstraZeneca» (Covishield). Таким чином ми збільшимо охопленість вакцинацією населення нашої області та зменшимо ризик поширення хвороби», - зазначив Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

«CoronaVac» є інактивованою вакциною, термін придатності якої становить 24 місяці. Перевозити та зберігати вакцину можна при температурі 2-8°C. Вакцина випускається в однодозових флаконах.

Станом на сьогодні провакциновано у Львівській області 29 073 особи. Провакциновано за добу – 2340 осіб.

Наголошуємо, що записатися на щеплення по залишковій вакцині (у список очікування) можна через Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Портал Дія», мобільний додаток Порталу Дія (Дія) та національний контакт-центр МОЗ з питань протидії поширенню COVID-19


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів