У Львові турецький хірург безкоштовно прооперував дітей із вродженими вадами

13.06.2021 08:04   Джерело: Суспільне
Опубліковано : Львівський Новинар

У Львові пластичний хірург із Туреччини Хакан Агір безкоштовно прооперував дітей із вродженими вадами. Лікар приїхав до Західноукраїнського дитячого медичного центру. Упродовж тижня разом із львівськими медиками він провів 15 операцій дітям із різних куточків України.

Шестирічну доньку Віри Кос прооперували у п'ятницю, 11 червня, вранці. Їй видалили пухлину на губі. Мати дівчинки радіє, що для операції турецький хірург обрав саме її.

"Говорили, що воно може розійтися, але воно не розійшлось і довелось робити операцію. Так хочеться, щоб дитина відчувала себе красивою", — каже мама прооперованої дівчинки.

У Львові турецький хірург безкоштовно прооперував дітей із вродженими вадамиСуспільне Львів

Також хірург із Туреччини прооперував 12-річну Юлю. Їй видаляли утворення на обличчі. Операція тривала більше трьох годин.

"Від першого місяця народження з'явилася гемангіома. Зробили вже 5 операцій, то – шоста. Ми дуже задоволені, будемо чекати наступного приїзду, бо нас ще чекає зо три, напевно", — каже мама пацієнтки Ольга Палига.

 

Професор не лише провів операції, а й проконсультував понад пів сотні дітей з різних областей України та обрав найскладніші клінічні випадки.

"Мене знають як лікаря, який береться за складні випадки, і коли я сюди приїхав, я побачив, що хірурги із Західноукраїнського центру власне займаються тим самим. Тому я не приїхав когось навчити, я це розглядаю як колаборацію, адже я тут теж вчуся від українських лікарів і передаю їм свій досвід. Це робить нас сильнішими разом", — каже Хакан Агір.

 

Разом з пластичним хірургом українські медики впродовж тижня провели 15 складних хірургічних втручань.

"Операції складні, тому що це є вади розвитку обличчя і пацієнти маленькі. Їх вік в основному є від трьох-шести місяців до року. Випадки складні, бо не всі лікарні можуть допомогти таким дітям, тому вони концентруються в нас", — каже дитячий хірург Західноукраїнського дитячого медичного центру Остап Могиляк.

Дітям, які не потрапили на операції цього разу, турецький медик призначив лікування. Свій наступний візит до Львова хірург запланував на кінець серпня або початок вересня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне