Вбивство на Драгоманова: чоловіка госпіталізовано до закладу з надання психіатричного нагляду з суворим наглядом

Закінчено судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо 58-річного  львів’янина за фактом умисного вбивства.

Встановлено, що 10 травня поточного року близько 12 години дня у квартирі на вулиці Драгоманова у Львові чоловік, під час спільного розпивання алкоголю із 67-річним товаришем, вчинив бійку. В ході якої фігурант взяв кухонний ніж та наніс ним 4 удари у черевну порожнину потерпілого. Після цього він взяв кухонний молоток для відбивання м`яса та наніс ще декілька ударів в обличчя жертви, чим спричинив множинні різані та рубані рани голови з ушкодженням кісток черепа та головного мозку. Від отриманих травм останній помер на місці.

В подальшому, він взяв аркуші паперу та розкинувши їх на труп, підпалив.

Під час досудового розслідування було проведено судово-психіатричну експертизу, яка встановила, що чоловік на момент вчинення інкримінованих йому дій та станом на зараз страждає стійким хронічним психічним захворюванням – судинною деменцією. Внаслідок чого він не може усвідомлювати власні дії та керувати ними.

Суд підтримав обґрунтовану позицію прокурорів Галицької окружної прокуратури та ухвалив застосувати до чоловіка примусовий захід медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги з суворим наглядом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури