Україні сенсорний сад для собак

01.09.2021 09:07   Джерело: greenpost
Опубліковано : Львівський Новинар

Спеціальні рослини в саду сприятимуть подоланню стресу та забезпечуватимуть природну терапію проблем зі здоров’ям у собак. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Сенсорний сад облаштовують на тренувально-вигульному майданчику «ГуляйПоле», що біля ЛКП«Лев» (міського стерилізаційного центру для безпритульних тварин – ред.). В рамках Майстерні міста 2021  було виділено 30 тис. грн  на його реалізацію.

«В нас насправді більше навіть мешканців, які гуляють тут із собаками, аніж вихованців ЛКП «Лев». Хоча упродовж дня 50-60 собак з ЛКП вигулюють на цьому майданчику», - зазначила радниця міського голови Оксана Кошак.

Фото: Львівська міскрада

За словами координаторки проєктів Dog-Friendly City Ольги Кирилович, сенсорний сад – це сад, рослини в якому підібрані таким чином, щоб позитивно впливати на самопочуття та психоемоційний стан. Його основна мета – активувати всі органи чуття: зір, нюх, слух, смак, дотики.

«Для собак, що перебувають на ЛКП «Лев» у пошуках нової домівки, це особливо доречно. Потрапивши на підприємство з вулиці, майже всі вони мають потребу у зниженні тривожності та якомога швидшій соціалізації. Таких рослин є дуже багато і навесні ми будемо оновлювати всю цю посадку. Терапією є як відвідування сенсорних садів, так і, власне, процес їх створення – садівництво», -  додала Ольга Кирилович.

Фото: Львівська міскрада

Наступними етапами довершення сенсорного саду будуть облаштування різних покриттів (для тактильних відчуттів) та слухових тренажерів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: greenpost