Викрадення львівського фотографа та вимагання 2 млн Євро викупу: підозрюваних затримано

17.10.2021 12:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 4 учасникам злочинної групи, двоє із яких є неповнолітніми, за фактами незаконного позбавлення волі, за попередньою змовою групою собі та вимагання (ч.2 ст.146, ч.2 ст.189 КК України).

За даними слідства, підозрювані розробили план, спрямований на незаконне позбавлення волі 19-річної львів’янки з метою отримання грошових коштів. Під виглядом клієнтів підлітки домовились з потерпілою про проведення фотосесії на одній із квартир Львова.

Після того, як дівчина прийшла на зйомку, злочинці незаконно позбавили її волі та почали вимагати у її батьків 2 млн Євро за звільнення доньки. У випадку відмови, погрожували розправою над останньою.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців фігурантів було оперативно виявлено та затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Слідство триває, вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття проводилися прокурорами спільно з Головним управлінням Нацполіції у Львівській області та Управлінням Служби безпеки України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews