У Львові чадним газом отруїлися двоє осіб: стали відомі деталі трагедії

17.10.2021 18:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

У Львові в квартирі за адресою вул. Ярослава Мудрого, 21 у суботу, 16 жовтня, виявили тіла двох осіб. Попередня причина їхньої смерті – отруєння чадним газом.

Про інцидент 17 жовтня повідомив Telegram-канал "Оповіщення ЦЗ". Уточнюється, що трупи знайшли близько 12:41 у квартирі на першому поверсі триповерхового житлового будинку.

Особи загиблих уже встановлені. Це пенсіонери, 62-річний чоловік і 70-річна жінка.

Аварійна бригада "Львівгазу" з'ясувала, що в оселі були встановлені газова колонка, чотирьохконфорна плита та газова пічка. Можливо, неправильна робота якоїсь техніки і призвела до трагедії, адже основною причиною утворення чадного газу експерти називають неповне згоряння природного газу.

Працівники комунальної служби тимчасово відімкнули газопостачання в будинку на двох стійках для перевірки й усунення можливої поломки.

Зазначимо, що чадний газ (окис вуглецю СО) – небезпечна для людини речовина без кольору та запаху. На відкритому повітрі отруєння практично неможливе, але в закритих приміщеннях потрібна особлива обережність.

У СО немає кольору і запаху, тож його наявність у повітрі не відчувається.

Концентрація чадного газу на рівні 4,6-5,7 г/м3 може стати смертельною, навіть якщо людина дихала окисом вуглецю протягом всього лише декількох хвилин.

Основні причини отруєння СО

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews