Карантинні обмеження у Львові: що зміниться з 14 лютого

12.02.2022 09:09   Джерело: Вголос
Опубліковано : Львівський Новинар

У місті спостерігається незначна тенденція до зниження рівня захворюваності, однак кількість нових випадків все ще велика. З огляду на це, більшість карантинних обмежень залишаються чинними ще на тиждень. Утім певні зміни таки будуть впроваджені – вони стосуватимуться навчання унів 5-11 класів.

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

Так, за словами Андрія Москаленка, у місті спостерігається певна динаміка до зниження рівня захворюваності.

Зокрема, рівень госпіталізації у міських медичних закладах за останній тиждень знизився з 35% до 29%. 

Також зменшилось й зростання числа недужих на COVID-19 дітей. Наразі заповнюваність хворими дітьми в лікарні «Охматдит» та лікарні на Орлика становить 28% і 40%.

Крім того, спостерігається й покращення рівня захворюваності серед приватних перевізників та комунального АТБ-1.  Середній відсоток захворюваності серед водіїв знизився до 13 %. 

Менше хворіють на Covid-19 й комунальні працівники «Теплоенерго» та «Водоканалу». Середній показник недужих впав з 13% до 10%. 

Утім кількість нововиявлених випадків все ще є достатньо великою.

Так, за останній день було зафіксовано майже 1300 нових підтверджених випадків з допомогою ПЛР-тестувань. А отже, більшість карантинних обмежень «червоної зони» у місті продовжать ще на тиждень. 

«Станом на сьогодні ми не можемо говорити, чи ми вже перейшли пік, чи йдем до нього. Ми все ще бачимо велику кількість позитивних випадків», – зазначив Андрій Москаленко.

Що стосується навчання у школах, то з понеділка, 14 лютого, у місті впроваджуються певні зміни. Зокрема, вже з наступного тижня навчальні заклади зможуть самостійно обирати форму навчання для учнів 5-11 класів, зважаючи на показники захворюваності на коронавірус.

Також ухвалювати рішення щодо дистанційного або очного навчання зможуть і керівники секцій, гуртків та мистецьких шкіл. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос