Надзвичайний стан у Львові: Комендантської години не буде, зате потрібно носити із собою документи

24.02.2022 09:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Перевірка документів, автомобілів та призов першої черги громадяни оперативного резерву. Такі ключові "месседжі" з брифінгу у Львівській ОДА, де керівництво області та міста роз’яснювали позицію щодо введенням надзвичайного стану в країні. 

Так, за словами голови Львівської ОДА Максима Козицького, для мешканців області в цілому мало що зміниться. Єдине – буде посилено місто патрулювати поліція. 

Міський голова м. Львова Андрій Садовий зазначив, що від нашої злагодженості, нині залежить все. 

"Мета ворога – тримати нас у страху. Можуть бути диверсії і спроби вивести з ладу наше обладнання. Мітинги проводити не можна, страйкувати також не можна. Потрібно розуміти: ми або переживемо це, і станемо кращими, або нам цього не пробачать", –сказав мер.  

Своєю чергою, Валерій Курко, командира 103 бригади територіальної оборони ЗСУ розповів, що військові, починаючи із 2014 року здійснюють свою діяльність в умовах особливого періоду. Те саме стосується сил територіальної оборони. І роз’яснив умови призову. 

"Згідно з Указом Президента, зараз на 1 рік призивають на службу громадяни оперативного резерву 1 черги. Контрактники планово навчаються і готуються, але до призову не залучаються. Ми продовжуємо укомплектування підрозділів", – зазначив він. 
Олександр Шляховський 

Олександр Шляховський, керівник Управління Національної поліції у Львівській області пояснив, аби громадяни із розумінням ставилися до посилених заходів безпеки, а також мали при собі документи. 

"Органи нацполіції переведені у посилений режим роботи. Працівники поліції можуть перевіряти документи для встановлення особи, а також тепер мають право оглядати автомобілі на предмет зброї та вибухівки. Комендантської години запроваджено не буде", – підсумував він.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews