Німецький уряд зацікавився побудовою у Львові реабілітаційного центру

29.05.2022 12:12   Джерело: День
Опубліковано : Львівський Новинар

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся із пані федеральним міністром економічного співробітництва та розвитку Федеративної Республіки Німеччина Свеньою Шульце. Обговорювали ситуацію у місті та країні, а також реалізацію стратегічно важливих проєктів, зокрема – будівництво у Львові реабілітаційного центру для українців, які постраждали від дій російських агресорів.

«Щодня Львів приймає поранених мирних мешканців, – розповів Львівський міський голова. – Вже понад тисячу поранених лікується у львівських лікарнях, серед яких – жінки, діти та літні люди. Наша мета – збудувати великий реабілітаційний центр, який ми плануємо назвати «Незламні». Прогнозуємо, що після завершення війни тисячі українців можуть мати потребу у протезуванні, фізичній та психологічній реабілітації. Крім нас, цього центру ніхто не збудує. Дуже добре, що німецький уряд зацікавився цим проєктом і готовий допомагати його реалізувати. Важливо, що йдеться не лише про фінансування, а й про якісну експертизу та пораду».

Також керівник міста акцентував на важливості облаштування трамвайної колії, яка би сполучила реабілітаційний центр із середмістям Львова, та нагадав, що пріоритет міста – перехід на електричний громадський транспорт.
«Упродовж минулих 12 років ми мали велику співпрацю з урядом Німеччини, – зазначив Андрій Садовий. – В нас вже є реалізовані спільні проєкти, у тому числі, разом із GIZ, – облаштування 11 кілометрів трамвайної колії із центру міста до Сихівського району, а також створення Плану сталої міської мобільності. Це дуже гарний досвід».

Тетяна КОЗИРЄВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: День