"Його мужність перевищує усі людські можливості": у Львові попрощалися з оборонцем Маріуполя, "азовцем" Ігорем Михайлишиним

20.07.2022 22:17   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Це перший похорон бійця цього полку в місті від початку повномасштабної війни, передає ESPRESO.TV.

Прощання з Ігорем Михайлишиним (позивний Дерек) відбулося 20 липня в Гарнізонному храмі Петра і Павла. Напередодні його привезли із Києва. Боєць "Азову" загинув ще 20 березня. Але тільки нещодавно його вдалось повернути на підконтрольну Україні територію. З початку повномасштабного російського вторгнення – це перший похорон "азовця" у Львові.

"Його мужність перевищує усі людські можливості, це один з найсміливіших бійців, яких я знав", – згадує Дерека його побратим, який з міркувань безпеки побажав залишитися анонімним.

Чоловік розповів, що в одному з боїв Ігор Михайлишин опинився один проти десятка ворогів, поруч були лише кілька "необстріляних" нацгвардійців.

"Він мужньо тримав оборону і зробив все, щоб противник не підійшов ближче. Згодом отримав контузію і лікувався в одній з прифронтових лікарень. – продовжує військовий. – А вночі цей медзаклад захопили сепаратисти. І наші поранені, беззбройні захисники якимось дивом врятувалися звідти. Ігор захищався звичайною цеглиною. Хлопці тоді здобули зброю, переодягнулися в цивільний одяг і прийшли на наші позиції. У Маріуполі Дерек воював на найгарячішому напрямку і так жахав противників, що ті просто тікали, про жоден наступ навіть не думали".

У цей час Ігор вдруге був поранений, але, пролікувавшись якихось два дні, знову повернувся на позиції. У березні отримав третє, дуже серйозне кульове поранення. Його намагалися евакуювати на Азовсталь. Але дорогою машину накрила ворожа авіація. Разом з Ігорем тоді загинули ще троє бійців. Лише через кілька місяців загиблого захисника вдалося повернути додому.

"Він завжди наставляв молодших на правильний шлях, на здоровий спосіб життя. Ми з ним разом займались спортом, і це була чуйна і світла людина, – згадує загиблого героя його львівський друг Андрій. – Це велика втрата, бо таких людей як Ігор – дуже мало. Він загинув героїчно. Мені здається, про це ще зніматимуть фільми та писатимуть книжки".

Ігор Михайлишин закінчив загальноосвітню школу №65 у Львові, навчався у Львівському вищому професійному училищі інформаційно-комп’ютерних технологій та Національній академії внутрішніх справ. Брав участь у Революції Гідності, а з початком російського вторгнення у 2014 вступив у добровольчий батальйон "Азов". Прослужив у ньому три роки, був задіяний у Широкинській операції. Мав позивний Дерек. Згодом проходив службу в навчальному центрі десантно-штурмових військ та 80 десантно-штурмовій бригаді. Минулого року він знову повернувся в "Азов".

З початком повномасштабної війни обороняв Маріуполь. Указом Президента України двадцятисемирічний боєць посмертно нагороджений орденом "За мужність" третього ступеня. У Львові Героя з почестями провели в останню путь і поховали на Личаківському цвинтарі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews