Садовий розповів, який бізнес у Львові належить росіянам, та дорікнув правоохоронцям за бездіяльність

12.09.2022 17:49   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Мер Львова Андрій Садовий розповів, що у Львові працює понад 340 підприємств, які прямо або опосередковано належать росіянам.

Про це Садовий написав у Facebook.

Списки компаній, які належать росіянам, за словами міського голови, ще наприкінці квітня надіслали до правоохоронних органів. Натомість поліція приходить на обшуки до волонтерів.

“Тепер виглядає, що кількість росіян, яких позбавили заробітку в Україні, менша за волонтерів, яких намагаються притягнути до кримінальної відповідальності. Сьогодні прийшли з обшуками до Святослав Літинський. Це люди, які віддають власний час і кошти, часто ризикують життям, щоб доставити авто на фронт. У нас пів країни стали волонтерами. До них завтра теж прийдуть?”, — пише Садовий.

Посадовець закликав “випалювати ворога з нашої землі, а не знищувати інститут волонтерства, який є таким важливим для всіх нас у цей складний час”.

Також Садовий опублікував один зі списків власників російського бізнесу у Львові та порекомендував поліції зайнятися ним у першу чергу.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 8 вересня, правоохоронці почали проводити обшук у помешканні львівського волонтера і громадського діяча Святослава Літинського. За словами волонтера, правоохоронці вже завершили обшук у його приміщенні. Зокрема, він є фігурантом справи щодо незаконного продажу автомобіля, який був гуманітарною допомогою для Збройних Сил України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews