Львівський Новинар

Львівський Новинар

журналіст, блогер, політолог

На Львівщині призовників вивозили за кордон - вантажівки вилучили

27.10.2022 18:00   Джерело: dailylviv
Автор : Львівський Новинар

На Львiвщинi полiцiянти затримали двох пiдозрюваних в органiзацiї каналу незаконного переправлення вiйськовозобов’язаних через кордон.

Як встановили правоохоронцi,  зловмисники - 65-рiчний житель Самбiрського району та 52-рiчний мешканець Львiвського району -  вносили неправдивi вiдомостi до однiєї iз цифрових систем України та пiд приводом працевлаштування на фiрмах, що займаються мiжнародними перевезеннями вантажiв, органiзували незаконне переправлення осiб призовного вiку через державний кордон України. 

Зловмисникiв викрили спiвробiтники управлiння мiграцiйної полiцiї Головного управлiння Нацiональної полiцiї у Львiвськiй областi спiльно iз працiвниками Яворiвського районного вiддiлу полiцiї та Львiвського прикордонного загону Державної прикордонної служби України за процесуального керiвництва Яворiвської окружної прокуратури.

26 жовтня правоохоронцi затримали зловмисникiв у порядку ст.208 Кримiнального процесуального кодексу України.

В ходi проведених санкцiонованих обшукiв було виявлено та вилучено три автомобiлi, зокрема два вантажних, якi використовувались для незаконного переправлення чоловiкiв за кордон, грошовi кошти в сумi понад 7000 євро, мобiльнi телефони, ноутбуки, чорновi записи та значну кiлькiсть  документiв, якi пiдтверджують протиправну дiяльнiсть фiгурантiв. 

Слiдчi територiального пiдроздiлу полiцiї повiдомили затриманим про пiдозру у вчиненнi кримiнального правопорушення за ч.2 ст.332 (Незаконне переправлення осiб через державний кордон України) Кримiнального кодексу України. Санкцiя статтi передбачає покарання - позбавлення волi на строк вiд трьох до п’яти рокiв з позбавленням права обiймати певнi посади чи займатися певною дiяльнiстю на строк до трьох рокiв.

Вирiшується питання про обрання зловмисникам запобiжного заходу.

Досудове розслiдування триває. Правоохоронцi встановлюють особи усiх причетних до органiзацiї каналу незаконного переправлення вiйськовозобов’язаних через кордон.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: dailylviv