Попередники готові були за 2 млн грн: Львівавтодор оголосив новий тендер на запровадження е-квитка на 7,5 млн грн

10.11.2022 22:35   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

9 листопада на офіційному майданчику державних публічних закупівель ProZorro з’явився новий тендер від ЛКП "Львівавтодор" на запровадження е-квитка.

Як повідомляє "Еспресо.Захід", у тендері йдеться про послуги з керування інфраструктурою та ресурсами в хмарному центрі обробки даних е-квитка.

Очікувана вартість надання послуг, за підрахунками Львівавтодор, становить 7,583 млн грн.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 17 листопада.

Відзначимо, що до цього підтримкою хмарної інфраструктури е-квитка займалася львівська IT-компанія "Аствелл Софт". Однак ЛКП "Львівавтодор" звинуватило компанію у невиконанні роботи і подало у суд. Натомість у компанії відкидають всі звинувачення і готують зустрічний позов.

У коментарі "Еспресо.Захід"  власник та директор IT-компанії "Аствелл Софт" Володимир Строгуш відзначив, що вони готові були виконати потрібну роботу за 2 млн грн, тому сума у 7,5 млн грн є явно завищеною та з ознаками корупційної складової.

Довідково. У кінці 2019 року за результатами тендеру на розробку сервісу е-квитка у Львові переможцем став чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe — Municipal Technologies LLC. Тоді у пресслужбі ЛМР повідомили, що переможці тендеру впровадять е-квиток за 9,2 млн євро. На обслуговування системи упродовж 10 років планують витратити ще 2.4 млн євро. Е-квиток кредитується Європейським банком реконструкції та розвитку. Однак згодом до запровадження е-квитка ЛКП "Львівавтодор", яке відповідає за е-квиток, почало підключати інші компанії у ролі контрагентів стосовно тих чи інших завдань, зокрема і стосовно хмарної інфраструктури е-квитка.

  • Нагадаємо, директору департаменту транспорту ЛМР Олегові Забарило доручено надати комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності повну інформацію щодо усіх супутніх договорів при впровадженні е-квитка у Львові. Ексзаступник директора департаменту житлово-комунального господарства ЛМР Андрій Білий, який фактично очолював усі транспортні та інфраструктурні проєкти Львова, звинуватив теперішнього директора ЛКП "Львівавтодор" Миколу Власюка у недбальстві запровадження е-квитка

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews