Керівник львівської компанії влаштував схему незаконного відшкодування ПДВ на 40 млн грн

22.12.2022 21:55   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Бюро економічної безпеки повідомило про підозру керівнику львівської компанії за фактом незаконного відшкодування ПДВ у розмірі 40 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Встановлено, що протягом тривалого часу, директор, за результатами проведених фінансово-господарських операцій, подавав недостовірні відомості про відшкодування податку на додану вартість. Підприємство, що займається імпортом товарів широкого вжитку на митну територію України, фактично продавало його за готівкові кошти.

«В подальшому директор товариства, діючи в порушення вимог Податкового кодексу УкраїниЗакону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» у період з лютого по червень вніс неправдиві відомості до офіційних документів, із використанням електронного підпису товариства та подав до ГУ ДПС у Львівській області документи, які стали підставами для незаконного повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ», - йдеться у повідомленні.

Фактично керівник не подав до контролюючого органу відомості про реалізацію товару та прибуток підприємства.

Шляхом формування штучного податкового кредиту з ПДВ, компанія отримала безпідставне відшкодування ПДВ та завдала збитків державі в розмірі 40 млн грн.

В ході проведених обшуків виявлено факт відсутності товару, імпортованого в Україну, а також вилучено документи, які підтверджують факт незаконного відшкодування ПДВ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews