5 факторів для вибору правильного смартфона

30.03.2023 00:38   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Час купувати новий смартфон? Але як не розгубитися у розмаїтті технологічних характеристик. Сьогодні світ смартфонів дуже яскравий: він виблискує кольорами дисплеїв останнього покоління і вражає все більш досконалими технологіями. За допомогою правильного смартфона ви можете керувати електронною поштою та зустрічами, отримувати маршрути, відстежувати свої тренування та те, що ви їсте, робити покупки, ділитися інформацією з друзями, слухати музику та дивитися фільми. Чому ж так важко знайти потрібний смартфон.

Найкращі смартфони – це ті, які відповідають вашим вимогам.

Визначте розмір

Розмір екрана вимірюється від кута до кута по діагоналі. Зрештою, розмір екрана – це питання переваг. Телефони з меншим екраном краще поміщаються в кишені та часто дешевші. Більші дисплеї можуть бути кращими, якщо ви плануєте переглядати багато відео.

null

Зверніть увагу на якість камери

Попри те, що смартфони загалом відомі тим, що роблять високоякісні фотографії, фактична якість зображення може значно відрізнятися залежно від марки та моделі. Найкращий спосіб оцінити якість камери в телефоні — знайти в Інтернеті зразки фотографій, зроблених за допомогою цієї моделі смартфона, або самостійно продемонструвати камеру.

Враховуйте час автономної роботи телефона

Технологія акумуляторів постійно вдосконалюється, тому новіші телефони, як правило, мають довший час роботи від акумулятора, однак ваші звички користування насправді визначають, скільки часу триває акумулятор. Розмова телефоном, ігри та користування телефоном за межами зони дії Wi-Fi — усе це швидше розряджатиме акумулятор. 

Термін служби батареї мобільного телефону сильно залежить від використання та налаштувань. Середньостатистичний користувач може працювати цілий день з акумулятором на 5000 мАг. Ви збираєтеся вибрати телефон із меншим акумулятором? Перевірте, чи є у нього функція швидкої зарядки. Таким чином ви зможете дуже швидко зарядити свій смартфон. До речі, гаджети зі швидкою зарядкою можуть досягти 50% заряду приблизно за 30 хвилин.

Оберіть операційну систему

Найпоширенішими операційними системами є iOS і Android. Операційну систему iOS можна знайти на смартфонах Apple, і вона відома своєю безпекою. Однак у нього є обмежені можливості, якщо ви хочете обмінюватися файлами з пристроєм не від Apple. Android є операційною системою всіх інших брендів, включаючи Samsung, OnePlus і Xiaomi. Ці бренди додають в операційну систему власну оболонку незмінних програм і додаткових функцій. Android One – це урізана версія Android, яка щомісяця оновлюється для безпеки.

null

Вирішіть наскільки нову модель смартфону ви хочете придбати 

Новіші телефони, як правило, швидші та потужніші, ніж відповідні старі версії, але коштуватимуть вищу вартість. Зокрема, на старих моделях телефонів буде складніше запускати сучасні програми. Незалежно від вашого вибору, майте на увазі, що технології розвиваються дуже швидко, і нові моделі телефонів будуть з’являтися й надалі. Згодом кожен смартфон буде здаватися старим або застарілим.

Дуже важливо купувати смартфон, який має можливість підключатися до інших гаджетів, які ви можете купити в майбутньому. Наприклад, у вас може виникнути бажання купити розумний годинник. Тому переконайтеся, що ви вибрали правильний смартфон.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews