Голова Львівської ОВА Козицький висловився щодо ситуації довкола церков мoсковcького патріархату на Львівщині

05.04.2023 18:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові парафіяни Свято-Георгіївського кафедрального собору УПЦ МП ухвалили рішення про перехід до Православної церкви України.

Громада Свято-Георгіївського Кафедрального собору Львівської єпархії УПЦ МП, що на вул. Бобанича (колишня вул. Короленка), у середу, 5 квітня, проголосувала за перехід до Православної церкви України.

Вранці 5 квітня в соборі зібралася громада, яка проголосувала за перехід до ПЦУ. Цей процес супроводжувався невеликими сутичками та суперечками. За словами директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євгена Бойка, після голосування декан Львівської єпархії ПЦУ отець Олег Древняк у співслужінні духовенства єпархії здійснив богослужіння українською мовою.

Також, свою думку щодо переходу Львівської єпархії УПЦ МП висловив і голова ЛОВА МАксим Козицький:

"Церква на вулиці Тараса Бобанича у Львові. Зараз у храмі ставлять остаточну крапку в існуванні тут так званого московського патріархату. Парафіяни ухвалюють рішення про перехід у ПЦУ. Сподіваюся, вже найближчим часом ця церква стане Гарнізонним храмом ПЦУ".

Відомо, що відтепер храм називатиметься на честь Святого Юрія Переможця.

Під час важливого рішення невідомі молодики намагалися влаштувати провокації у храмі.

"Кілька молодиків займаються провокаціями, кажуть, що вони від Філарета, дехто з Рівненської області", - написав Холод.

Раніше мер міста Андрій Садовий казав, що існують проблеми з передачею майна.

"Майно належить релігійній громаді, яка на словах відрікається від МП. Тому тут є два варіанти: офіційно стати Українською церквою, або ж пройти процес націоналізації. Всі необхідні для цього документи вже підготовлено", - підкреслив він.

В результаті, стало відомо:

«Церква на вулиці Тараса Бобанича у Львові. Зараз у храмі ставлять остаточну крапку в існуванні тут так званого московського патріархату. Парафіяни ухвалюють рішення про перехід у ПЦУ. Сподіваюся, вже найближчим часом ця церква стане Гарнізонним храмом ПЦУ», – повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

null
Фото з мережі Інтернет

Церква Святого Великомученика Георгія на вул. Бобанича збудована у 1899 році. З 1992 року виконує функції кафедрального собору Львівської єпархії УПЦ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews