У Львові зносять самобуд УПЦ МП

06.04.2023 16:04   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

«Май» не настане.

Храм, який ще до вчора належав УПЦ МП у Львові на вулиці Бобанича, тепер використовуватиме релігійна громада Православної церкви України

Самобуд на Сихові демонтовано. Натомість приміщення на Пекарській офіційно перейшло у користування Першого медоб'єднання. Надалі там розвиватиметься реабілітація для військових.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

"Храм на вулиці Бобанича тепер використовуватиме релігійна громада Православної церкви України. Власниця приміщення на Антоновича розірвала угоду з московським патріархатом. Ця парафія припинила богослужіння", - розповів мер Львову.

Відомо, що львівська підприємиця Інга Дунаєва розірвала договір оренди зі Свято-Троїцькою парафією Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), яку громада орендувала близько 20 років. 5 квітня на вході до Свято-Троїцького храму на вул. Антоновича, 100 з’явилось оголошення, що парафія припиняє богослужіння в зв’язку з розірванням договору оренди. Про це повідомив директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews