Депутат Львівської облради виграв тендер на ремонт доріг

19.04.2023 20:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Департамент дорожнього господарства Львівської ОВА визначився з підрядником ремонту вулиці Богдана Хмельницького у місті Великі Мости. За 53,18 млн грн роботу планує виконати ПП «Рома» депутата Львівської облради Романа Демчини.

Наразі в системі Prozorro оприлюднено повідомлення про намір підписати відповідний договір.

Тендерною документацією передбачено, що до кінця 2024 року підрядник має виконати ремонт частини вулиці Богдана Хмельницького у Великих Мостах від вул. Львівська до автомобільної дороги О140601 Рава-Руська-Гайок. Об’єм запланованих робіт чималий: заміна асфальтобетонного покриття і бортових каменів, облаштування автостоянки, з’їздів, дощоприймальної каналізації та зовнішнього водопроводу.

Вимоги до потенційних виконавців у ЛОВА були надзвичайно конкретизовані. Зокрема учасники торгів мали не просто подати довідку про наявність досвіду виконання аналогічного договору, а й підтвердити виконання конкретних найменувань робіт. Зокрема, не менше 8,8 тис. м2 знятих асфальтобетонних покриттів, не менше 3,15 тис. м установлених бетонних поребриків, не менше 50 м укладеного трубопроводу та подібне. Крім того, підрядник повинен мати в наявності чи користуванні 13 чітко прописаних видів будівельної техніки – кран, навантажувач, автогудронатор та інше. І на завершення – обсяг річного доходу учасника закупівлі повинен становити не менше 99% очікуваної вартості закупівлі.

Враховуючи усі вимоги замовника зголосилось лише одне підприємство – ПП «Рома». Переважна кількість техніки у фірми виявилась власною. Кілька автомобілів підприємство орендувало у свого ж власника Романа Демчини, який зареєстрований також як ФОП. А от машину для нанесення дорожньої розмітки за договором про надання послуг передасть ТзОВ «Трафік менеджмент груп» львівських підприємців Остапа Буденкевича та Евеліни Кульчицької.

Як вже було згадано власником та керівником ПП «Рома» є депутат Львівської обласної ради від «Європейської солідарності» Роман Демчина. У 2020 році податківці підозрювали бізнесмена в ухиленні від сплати податків, тоді ж він заявляв про намір продати компанію, але цього так і не сталося. У 2021 році НАЗК виявило в декларації депутата порушень на понад 27 млн грн, однак сам Демчина пояснював це помилкою під час заповнення декларації.

За даними аналітичної платформи Clarity Project, ПП «Рома» підписала через Prozorro понад 300 договорів загальною вартістю 6,11 млрд грн. Зокрема, цього року компанія отримає від Львівської ОВА майже мільярд гривень за утримання 1500 км доріг місцевого значення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews