На Львівщині вирубують «Сколівські бескиди»

12.05.2023 09:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Наразі збитки сягнули більше 800 тисяч гривень.

На Львівщині нещадно вирізають національний парк «Королівські  Бескиди»: збитки вже 800 млн грн , повідомляє  Західний інформаційний фронт

У національному парку на Львівщині працівники служби держохорони природно-заповідного фонду виявили масштабні вирубки карпатського лісу. Загалом йдеться про понад 21 тисячу незаконно зрубаних дерев - на території  лісових угідь, які досі не передані парку та перебувають в користуванні Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс».

«Натомість в поліції кричущі факти розкрадань лісового фонду розслідують безсистемно й епізодично. При цьому впритул не помічають колосальних обсягів вирубок та завданої шкоди, хоча йдеться про територію, де всі види рубок лісу заборонили проводити з 2019 року. Виглядає, наче саботаж.

На цьому тлі неабияк оживилась так звана «лісова мафія», яка робить все, щоби відвернути увагу від масового нищення лісу в «Королівських  Бескидах» та безкарно красти й надалі», - йдеться  у повідомленні.

За інформацією адміністрації нацпарку, з липня минулого року дотепер на території «Королівських  Бескидів» працівниками служби держохорони  було виявлено близько 21,2 тис. пнів незаконно зрубаних дерев різних порід.

Про масштабне розкрадання лісового фонду на  території національного природного парку проінформовано місцеві правоохоронні органи (поліцію, прокуратуру), Львівську обласну раду, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, у підпорядкуванні якого перебуває національний парк.  Водночас належної реакції на цю інформацію поки що немає.

Разом з тим, як стверджують в адміністрації парку,  слідчі СУ ГУ НП у Львівській області здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке стосується  виявлення в НПП «Королівські Бескиди»  незаконної вирубки дерев на понад 16 мільйонів гривень.

Згідно з даними  реєстру, парк «Королівські Бескиди» фігурує у трьох вироках, ухвалених місцевими судами, датованих минулим та нинішнім роками.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews