Змусять відповісти за свої слова: львівську блогерку яка назвала наших бійців «дном» будуть судити

17.05.2023 08:34   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

СБУ відкрила кримінальну справу за статтею про розпалювання національної ворожнечі проти скандальної львівської блогерки Крістіни Горун, яка захищала шанувальників пропутінського лєпса у центрі Львова та назвала українську армію "дном".

За словами речниці управління СБУ у Львівській області Роксолани Яворської, слідчі відкрили кримінальне провадження ст. 161 КК (розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності).

За вчинене їй загрожує штраф чи позбавлення волі до 5 років.

"За результатами проведених заходів, слідчими Управління порушено кримінальне провадження за ознаками вчинення правопорушення, передбаченого Кримінальним кодексом України. Наразі проводяться першочергові слідчі дії", – заявили у СБУ.

Скандал з блогеркою вибухнув через те, що вона своїй сторінціInstagram під нікнеймом chornamamba почала захищати хлопців які у центрі Львова гучно слухали музику пропутінського лєпса. Дівчина заявила своїм підписникам що їй байдуже на війну, і вона буде продовжувати слухати російських виконавців, а в переписці з одним із фолловерів назвала воїнів ЗСУ "дном".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews