У Львові родинам загиблих бійців королівської бригади вручили ордени «Хрест Героя»

24.05.2023 12:17   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Посмертну нагороду започаткували в 24-й окремій механізованій бригаді ім. короля Данила.

У вівторок, 23 травня, в День Героїв у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла вшанували військовослужбовців 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Сім’ям 70 загиблих захисників вручили ордени «Хрест Героя». Про це пише zaxid.net.

Посмертний орден «Хрест Героя» – це нагорода, яку започаткували в 24-й окремій механізованій бригаді ім. короля Данила. Сьогодні таке нагородження провели вже втретє.
 
«Всі наші добровольці, як пішли захищати нашу неньку, є героями для України, для своїх родин. Сьогодні в цей день ми хочемо вшанувати пам'ять наших полеглих побратимів, які загинули у боротьбі проти російської навали. Ми сьогодні вручаємо 70 таких хрестів для родин наших загиблих військових. Ми будемо продовжувати, поки не вшануємо пам'ять всіх героїв, які поклали своє життя за Україну», – розповів заступник командира 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила з морально-психологічного забезпечення, підполковник Андрій Базюк.

Військовослужбовець розповів, що такий орден вони запозичили з часів Української Народної Республіки.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews