Скандал у львівському медуніверситеті: декан звільнився, а ректор назвав сексистські висловлювання жартами

22.06.2023 10:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Борис Зіменковський сказав, що розподіл на інтернатуру був «нормальним», а жарти «вихопив» потужний мікрофон.

83-річний Борис Зіменковський, який 25 років є ректором Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, переконує, що під час розподілу випускників на інтернатуру не хотів нікого образити. У коментарі «УП. Життя» у середу, 21 червня, він назвав свої висловлювання жартами та переконував, що розподіл на інтернатуру не мав порушень, а був найкращим за останні 20 років.

«Я нікому зі студентів нічого поганого не сказав. Я пожартував. Студенти моїх слів не чули. Коло мене сидів праворуч проректор і я тихенько їй говорив. Однак поряд був потужний мікрофон і вихопив», – сказав Борис Зіменковський про відео, яке потрапили в мережу.

а словами ректора, його жарт про те, що жінці не можна бути хірургом, не був для широкої аудиторії. Він нібито планував сказати це лише колезі.

«Все ж таки хірургія – агресивна частина медицини. І не така проста. Я погоджуюся, що жінка може все, як і чоловік. Але, на мою думку, у медицині є більш жіночі професії. Наприклад, кому подобається жіночий бокс? Утім, якщо хтось прийняв мої слова на свій рахунок, я вибачаюсь», – говорить ректор.

Натомість, у Міністерстві охорони здоровʼя сказали, що засуджують будь-які прояви сексизму та упередженого ставлення до студентів. Через це всі причетні до цього інциденту будуть відповідати.

Зараз у міністерстві створили комісію для надання оцінки ситуації, що склалася у Львівському національному медуніверситеті ім. Данила Галицького під час розподілу студентів в інтернатуру.

У середу, 21 чеврня, декан медичного факультету № 2 та голова комісії Олександр Надрага заявив, що термін його перебування на посаді закінчився і він йде з посади декана. За словами студентки, Надрага наголосив, що йде він не через розподіл місць на інтернатурі і це просто збіг.

Наразі виконувати обов’язки поки буде його колишня заступниця Хомин Олена.

Студентка також розповіла, що під час зустрічі декан вибачився перед студентами.

«Сьогодні він розмовляв з нами дуже ввічливо, і навіть перепросив за те, що цитую „сварився на нас“», — розповіла вона.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews