Росіяни атакували Львів «Калібрами», - ОК «Південь»

06.07.2023 08:54   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вночі ворог збільшив кількість ракетоносіїв – на даному етапі і протягом нічної атаки було задіяно щонайменше 6 ракетоносіїв – 3 надводних і 3 підводних.

Вночі 6 липня Росія задіяла під час масованої атаки на Україну щонайменше 6 ракетоносіїв із загальним залпом у 36 ракет. Три з яких надводні, ще три – підводні.

Про це речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк заявила в ефірі телемарафону.

За її словами, «Калібри» здатні долати значні відстані, тому небезпечні для всієї України.

«На вечір сконцентрувалися 4 ракетоносії, було очевидно, що ворог готується. Вночі ворог збільшив кількість ракетоносіїв – на даному етапі і протягом нічної атаки було задіяно щонайменше 6 ракетоносіїв – 3 надводних і 3 підводних. Загальний залп ракет типу «Калібр» до 36 одиниць», – сказала Наталія Гуменюк.

Водночас коментуючи атаку на Львів, Гуменюк зауважила, що «Калібри» небезпечні для усіх областей України, адже здатні долати великі відстані. Натомість руйнівні наслідки можуть бути як від прямого влучання, так внаслідок збиття ракети.

«З досвіду можемо зазначити, що такі наслідки можуть бути як від безпосереднього влучання, так і під час бойової роботи, коли над містом відбуваються збиття, і уламки також можуть нашкодити. Тому ми завжди наголошуємо, що навіть якщо ви дуже вірите в нашу ППО, необхідно переходити в укриття обов'язково, в якій би частині України ви не знаходились», – зазначила речниця ОК «Південь».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews