Рука руку миє, або як копи зі Львівщини вирішили «покривати» своїх товаришів від скоєння ДТП

14.08.2023 12:04   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Володимир Огура просто помітив закривавленого велосипедиста на узбіччі, але ніяк не очікував, що продовження історії обернеться на дещо інше.

Про інцидент написав львів'янин Володимир Огура на своїй сторінці у мережі "Фейсбук".

"Ми просто їхали до церкви. Через село Сороки-Львівські. Раптом бачу чоловіка на узбіччі, в траві, лежить, з велосипедом. Треба зупинитись, запитати! Завжди так роблю, навіть, якшо пʼяний лежить! А раптом людині погано? Зупиняю! Наталя опускає вікно, тоді виходить з машини: «з вами все добре»? Та яке там «все добре», чоловік в крові, не може підвестись… «не добре… мене щойно збив білий бус…» Білий бус попереду, метрах в трьохсот! Кричу «В машину! Доганяєм!». Їду за бусом…з боку пасажира відкриваються двері, вибігає чувак, біжить в бік збитого ровериста. Щось кричу йому через вікно, бус звертає з дороги, праворуч, в поле! Вискакую з машини, кидаюсь до пацана, що вийшов з водійського місця: «Ти шо, с…, втікаєш! Ти людину збив і втікаєш!»

Мало його не побив, шарпав дуже, ледве стримався! Блідий пацан теж біжить до збитого, я розвертаю машину, підʼїжджаємо до місця. Там кілька автомобілів, які зреагували на «оце все», якась пані надає невідкладну допомогу. «Швидку викликали»? - «так! Вже їде!» - «а поліцію»? Набираю 102", - пише очевидець.
 
З того моменту з чоловіком почалася дивна історія та приклад як поліція може "покривати" своїх знайомих, аби владнати факт винуватості в ДТП. 
 
"Виходить поліціянт, чомусь пашить ненавистю до мене, відразу… це дуже помітно! Страшенно йому не подобається моя «версія» з тим доганянням буса, бо чувак, що вибіг з дверей пасажира, просить писати, що він збив, і поліцай активно говорить, що складає протокол про адмінпорушення! Потерпілого забирає «карета»! Мені телефонує невідомий номер: «пане Володимир! А ви там на місці пригоди, а можете дати слухавку комусь з поліцейських, бо я (хто я?) не можу з ними звʼязатись»! Це я зараз розумію, що дзвонив хтось «парєшать» (знаю, хто!), а тоді, особливо не задумуючись, підійшов…отримав порцію хамства…прошу включити камеру! Кілька разів! Чому не включають? Поліцай іде з тим, другим пацаном до буса, пропадає там на скількись часу, і повертається один! Другий далі сидить в машині! Дії з виписування «штрафу за адмінпорушення» продовжуються", - йдеться у повідомленні. 
 
"Мєнт підходить до мене близько-близько: «який другий? Тут більше нікого не було! Ось водій, який скоїв наїзд!» -«Ах ти ж мерзота! Яка ж ти мерзота! Де другий, що їхав бусом в поле?» - «а чим ви доведете, що був другий? У вас є докази?", - пише пан Володимир. 
 
І на докази дружини та доньки щодо друго учасника ДТП, поліціянт просто відверто робив вигляд, що не чує. 
 
"Мєнти разом з однимзі зловмисників просто нагло знущалися! Називали мене неадекватним….разом…в спарці….приїхали якісь «знайомі», як часто буває. Питаю: «Ви хто?», а тут правопорушник: «не звертайте уваги на цього, він неадекватний!» Мєнт підсміюється.
«Де твій друг, що був в бусі?» - «не знаю, пішов десь!». Далі було ще, що ніхто не знає, як бус заїхав в поле, хто був за кермом в той час і багато всього іншого!
 
Набрав кількох знайомих, друзів! Ще кілька разів 102, обіцяв їм нову «Врадіївку»! колесо закрутилося! До мене подзвонив начальник слідства, далі ще, ще….і поїхало!
Той поліцай, що, ото, в машині сидів, каже: «а якщо той другий зараз повернеться, ви перестанете?» Що? Я? Перестану? Ах, Ти ж…»переговорник хрєнов»!
Раптом, нізвідки, зʼявився другий учасник! Вже румʼяний, проконсультований. Бикує, а не таке чмо, як з машини вилізло! Не знаю, не бачив, не їхав…
«Ви перестанете скандалити? Він же є, той другий!» - «він є тільки завдяки тому, що я скандалю!»
«Начальство», що почало зʼїжджатись, намагалось мене переконати в тому, що вони все зроблять правильно, встановлять, хто був за кермом і всяке таке…старанно маніпулюючи і обходячи стороною факт того, що їхній співробітник відпустив чувака «в лєс уйті», а тоді, просто знущаючись, «ліпив горбатого» мені в очі! Видно, навчився від своїх підопічних, дрібних злодіїв і зловмисників»!
Потім стало зрозуміло, що поліцаї - добре знайомі з зловмисниками, стояли разом, згадували спільні історії…аде це вже потім…", - пише Володимир Огура.
 
"Мене добиває те, що працівник органу правопорядку, «моєї нової поліції», Кушинський Володимир, відпускає чоловіка, що підозрюється в причетності до правопорушення, а тоді свідкові в очі лупить, що його не існувало, що ми всі його вигадали, і в нас нема доказів", - написав львів'янин.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews