На Львівщині змія вкусила 4-річну дитину

29.08.2023 10:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У селі Верхнє Висоцьке у Самбірському районі дитину вкусила гадюка. Маля госпіталізували у лікарню в Львові.

Про це повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Випадок трапився у неділю, 27 серпня, у карпатському селі.

Батьки розповіли, що дитину вкусила змія, коли та бавилася на подвір’ї. Вони відразу зателефонували у “швидку”. Маля госпіталізували до лікарні. Там дитині надають необхідну допомогу.

За словами медиків, укуси гадюк рідко призводять до смерті, проте їх важко переносять діти, адже отрута діє на невелику масу тіла, люди похилого віку та зі зниженим імунітетом.

“Отрута гадюки чинить гемолітичну дію, тобто вона руйнує еритроцити крові. Після укусу на місці ураження буде болючий набряк, який дуже швидко розвивається. Також можуть з’явитися сліди крововиливу. Найнебезпечнішими є укуси змії в шию, обличчя та волосисту частину голови”, — каже лікар з медицини невідкладних станів Володимир Ананєвич.

Серед симптомів, розповідає медик, може бути загальна слабкість, зниження тиску, головний біль, задишка, запаморочення, запалення лімфатичних вузлів. При тому, чим вища температура повітря, тим інтенсивніше розвиваються симптоми.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews